Fontos információk
Videók a tanfolyamrólExcel

SQL adatbázis-kezelés

Python programozás

Online oktatás

Tulajdonképpen minden ugyanúgy történik, mintha személyesen lennél jelen. Látod, hogy a tanár mit csinál, és ő is tud segíteni Neked, ha elakadnál, bele fog tudni nyúlni a munkádba a saját gépeden.
Az oktatáshoz szükséges programokat és feladatokat mi biztosítjuk Neked, ezt az oktatás kezdése előtt elküldjük és le tudod tölteni. A telepítésben segítünk, ha kell! A kommunikáció Zoom-on történik.
Igazán akkor hatékony az oktatás, ha 2 monitor vagy 2 laptop áll a rendelkezésre, mert így az egyiken látod, hogy mit csinál a tanár, a másikon pedig vele együtt tudsz Te is dolgozni!
Ha csak 1 géped van 1 monitorral, akkor van lehetőséged ingyen laptopot igényelni, ezt a tanfolyam kezdete előtt legalább 2 héttel emailben kell jelezned!

Igen, online oktatásnál látod a tanár monitorját, mintha személyesen a kivetítő képét néznéd, és a tanár is bele tud nyúlni a Te gépedbe szükség esetén!
  • Megbízható internetkapcsolat
  • Mikrofon (laptopoknál nem kell különálló, ott alapból bele van építve)
  • Minden más programot mi biztosítunk, ami szükséges!

  • Erősen javasolt: két monitor vagy 2 számítógép használata. Az az ideális, ha az egyik monitoron/gépen látod, hogy a tanár mit és hogyan csinál, és a másik monitoron/gépen Te is csinálod a tanárral együtt.

Programozás

Azért javasoljuk és oktatjuk a Python nyelvet az érettségire készüléskor, mert meggyőződésünk, hogy ez az egyik legjobban tanulható nyelv, könnyű az alapjainak elsajátítása.
Továbbá hosszútávon is hasznos, mert az egyik legkeresettebb nyelv jeleneleg, az élet számos területén a Python a meghatározó programozási nyelv.
Itt együtt mindent az alapoktól kezdve veszünk át, tehát semmilyen előképzettség nem szükséges!
Ellenben a házi feladatokat nagyon lelkiismeretesen és sok energiát ráfordítva kell megcsinálni, hogy tényleg magabiztosan menjen a programozás is!
Semmilyen problémát nem jelent (sőt hasznos), ha már tanultál programozni valamilyen nyelven! Itt együtt mindent az alapoktól kezdve veszünk át úgyis, tehát semmilyen előképzettség nem szükséges!

Fizetés

A fizetés átutalással történik havonta előre, egyszerre általában 4 alkalmat szoktunk számlázni, de egyéni megbeszélés alapján változtatható!

Videófelvétel

Igen, minden alkalomról kérhetsz videót, ami segítségével bármikor visszanézheted az órák teljes anyagát!

Hiányzások, pótlások, egyéni gyakorlások

Egyéni gyakorlást bármikor kérhetsz, amit közösen egyeztetett időpontban tudunk tartani.
Semmi probléma, jelezd a tanárnak emailben, és akkor óra után videófelvételt kapsz a teljes oktatási alkalomról, igy nem maradsz le semmiről!

Informatika tantárgy helyett jön a Digitális kultúra

Informatika vizsgatárgyból utoljára a 2023. október-novemberi vizsgaidőszakban lehet érettségi vizsgát tenni, ezt követően a vizsgatárgy megszűnik, azaz javító vagy pótló vizsga letételére sem lesz lehetőség.
A 2024 előtti vizsgaidőszakokban digitális kultúra vizsgatárgyból csak azok a tanulók vizsgázhatnak, akik a 2020-ban bevezetett, módosított Nat szerint kezdték meg tanulmányaikat, és 2024-ben vagy később tennék le a rendes érettségi vizsgákat, de előrehozott vizsgát szeretnének tenni ebből a vizsgatárgyból.
Ha 2024 előtt van a rendes érettségi időszakod akkor nem, ilyenkor csak Informatikából érettségihetsz akkor is, ha előrehozott érettségit teszel!
Ha 2024-ben érettségiznél rendesen, akkor attól függ, hogy az iskolában mit tanultál. Ha még Informatikát tanultál akkor abból érettségizhetsz, ha már Digitális kultúrának hívták a tantágyat, akkor abból tehetsz érettségi vizsgát.
2024.01.01-ig még Informatikából tudsz így érettségizni, utána már csak az új Digitális kultúra tantágyból.
A gyakorlati vizsgán az elvárt tudás bővül, elsősorban az adatbázis-kezelés változik meg alapjaiban. Itt az eddigi grafikus felület helyett SQL-ben kell a feladatokat megoldani. A lebonyolítás és a pontozási rendszer is módosul, illetve választható lesz, hogy egy Word - PowerPoint - Weblap témakört átölelő feladatot vagy egy Excel feladatot készíti-e el a vizsgázó.

A szóbeli vizsga is alapjaiban megváltozik, a régi tételek megszűnnek és egy teljesen új szemlélet veszi át a helyüket, ahol a vizsgázónak 2 témakörből konkrét gyakorlati feladatot kell megoldania és bemutatnia a vizsgabizottságnak.